Kožené pracovní rukavice

Publikováno

10. Června 2022

Čas čtení

1- 2 minuty

Sdílet:

Kožené pracovní rukavice jsou osvědčeným pomocníkem

Kožené pracovní rukavice se osvědčily a jsou stále velmi žádané pro hrubší práce. Plní nejen ochrannou funkci, ale mnohdy i usnadňují práci. Kožené pracovní rukavice se většinou šijí jako pětiprsté, ale mohou být i palcové nebo tříprsté. Kožené pracovní rukavice se prodávají v párech a jejich velikost je uváděna v palcové míře. Některé kožené pracovní rukavice jsou dodávány jen v jedné velikosti. Materiálem pro kožené pracovní rukavice je buď hovězina nebo vepřovice.

Kožené pracovní rukavice nenahradíš

Dobré kožené pracovní rukavice jsou nezbytné ochranné pracovní pomůcky pro výkon především manuálních činností. Kůže jako materiál má výborné vlastnosti – je pevná, prodyšná, nevyvolává alergie. Kožené rukavice v zimě hřejí a v létě se v nich nepotí ruce. K dalším výborným vlastnostem patří, že kožené pracovní rukavice mají dlouhou životnost. Kožené pracovní rukavice se vytvarují podle ruky jejich uživatele, což je rovněž žádoucí. Kožené pracovní rukavice nejen chrání ruce před zraněním, ale napomáhají při některých činnostech. Nekloužou po povrchu uchopeného nástroje, předmětu nebo břemena, vytvářejí potřebné tření, takže je k práci třeba menší vynaložené síly (například se kožené pracovní rukavice osvědčují při utahování kohoutů, závitů a podobně).

Kožené pracovní rukavice různých typů

Kožené pracovní rukavice jsou zhotovovány podle různých střihů – podle toho si je i vybírají pracovníci rozličných profesí. Některé kožené pracovní rukavice mohou mít podšívku (obvykle bavlněnou) nebo kryté švy, aby byla záruka, že se žádný zraňující materiál nedostane dovnitř. To jsou například kožené pracovní rukavice s certifikátem pro svářečské práce. Jiné kožené pracovní rukavice mají zesílenou dlaň nebo prsty. Dalším prvkem, kterým jsou (a nebo nejsou – podle potřeby) kožené pracovní rukavice opatřovány, je různě dlouhá manžeta. Ta bývá z pevné kůže a má ochranný účel.

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   31. Ledna 2017   |  RukaviceDoPráce

Pár tipů na kvalitní kožené pracovní rukavice

Kdo někdy prováděl hrubší práce rukama, ten jistě ví, že je dobré používat pracovní ruka..

Číst více