Pár tipů na kvalitní kožené pracovní rukavice

Publikováno

31. Ledna 2017

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Kdo někdy prováděl hrubší práce rukama, ten jistě ví, že je dobré používat pracovní rukavice. Přeci jen je lepší prošoupat rukavice než svoji kůži. V současné době je velký výběr různých rukavic, ale stále jsou v kurzu i tradiční kožené pracovní rukavice. Je to zkrátka typ, který se osvědčil. A v mnoha ohledech jsou kožené rukavice stále nejlepší alternativou na trhu.

Kožené rukavice jsou k dostání hned v několika provedeních. Některé jsou klasické pětiprsté, jiné palcové, nebo speciální tříprsté.

A proč jsou kožené pracovní rukavice stále tak žádané? Zejména proto, že plní ochrannou funkci, ale často i usnadňují práci. Některé druhy mají totiž hrubší povrch, takže tolik nekloužou. Další výhodou je, že jsou velice odolné. Kůže je přírodní materiál, který má skvělé vlastnosti. Je pevná, prodyšná a nevyvolává alergie. Všechny tyhle rysy se přenáší i na pracovní rukavice. Nehledě na to, že se kožené pracovní rukavice krásně přizpůsobí tvaru ruky.

A teď několik slov k tomu, na jakou práci se rukavice z kůže hodí. Jak už bylo zmíněno, nekloužou. Díky tomu se skvěle hodí na utahování kohoutů, závitů a podobně. Rukavice jsou neocenitelné při práci ve stavebnictví, těžkém průmyslu, dopravě, skladech, kovovýrobě, ale i v jiných pracovních odvětvích. Některé druhy jsou dokonce certifikované jako svářečské rukavice.

Každá manuální činnost je jiná, proto i každý pracovník má jiné nároky na pracovní rukavice nebo svářečské rukavice. Z tohoto důvodu je možné v nabídce najít hned několik variant kožených pracovních rukavic. Aby padly na každou ruku, je možné vybírat z mnoha různých střihů. K dostání jsou také rukavice s podšívkou (obvykle bavlněnou), s krytými švy, nebo rukavice se zesílenou dlaní, případně prsty. Vybírat je možné také z rukavic s různě dlouhou manžetou, která má zejména ochranný účel.

Možná jsme ještě nezmínili jeden důležitý fakt. Kožené pracovní rukavice se obvykle vyrábí z hověziny, kozinky, případně vepřovice. V každém případě se jedná o poctivý přírodní materiál.

Kožené pracovní rukavice PIGEON

Celokožené pětiprsté rukavice, které jsou vyrobené ze žluté štípané vepřovice. Tento typ je bez podšívky, ale s praktickou pruženkou v zápěstí. Rukavice jsou dostupné ve žluté barvě.

Kožené pracovní rukavice FRANCOLIN

Celokožené rukavice s plnou podšívkou. Jedná se o rukavice, které jsou vyrobené z jednobarevné lícové nábytkové hověziny. 

Kožené pracovní rukavice SANDPIPER BLACK

Celokožené pětiprsté rukavice z barevné hovězí štípenky o délce 35 cm. Rukavice mají kryté švy a bavlněnou podšívku. Jedná se o svářečské rukavice, které mají certifikát pro svářečské práce – typ A.

Svářečské kožené rukavice SANDPIPER RED

Velice dobře zpracované celokožené rukavice z červené hovězí štípenky jsou praktické a hezké na pohled. Délka těchto pracovních rukavic je 35 cm. Mají kryté švy a bavlněnou podšívku.

Kožené rukavice KILLDEER

Jedná se o celokožené rukavice s antivibrační vložkou ve dlani. Jsou vyrobené z kombinace měkké lícové usně a štípenky. Tento typ pracovních rukavic má bavlněnou podšívku a volnou manžetu. Jsou vyrobené v neutrální šedé barvě. Na závěr je nutné zmínit, že splňují normu EN ISO 10819. 

Rukavice můžete zakoupit v e-shopu tomiscz.cz.

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   29. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem
Bezpečnost práce by..

Číst více

Pracovní rukavice   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče
Práce svářeče patří mez..

Číst více

Podle materiálu   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice - jak vybrat podle materiálu?

Číst více

Kožené rukavice   |   10. Června 2022   |  RukaviceDoPráce

Kožené pracovní rukavice

Kožené pracovní rukavice se osvědčily a jsou stále velmi žádané pro hrubší práce. Plní n..

Číst více

Pracovní rukavice   |   03. Září 2021   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice

Pracovní rukavice jsou nezbytnou výbavou pro manuální činnosti

Číst více

Pracovní rukavice   |   28. Února 2017   |  RukaviceDoPráce

Kombinované pracovní rukavice – jaké mají výhody a které si vybrat?

Mezi důležité pracovní pomůcky, bez nichž se neobejdete v celé řadě povolání, patří prac..

Číst více