Kombinované pracovní rukavice – jaké mají výhody a které si vybrat?

Publikováno

28. Února 2017

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Mezi důležité pracovní pomůcky, bez nichž se neobejdete v celé řadě povolání, patří pracovní rukavice. Ty se dají pořídit v mnoha různých podobách, od obyčejných jednorázových rukavic, přes kvalitnější textilní nebo kožené, až po špičkové modely, které Vaše ruce ochrání i před ohněm nebo pořezáním. K nejčastěji využívaným patří kombinované rukavice, jež lze využít v mnoha profesích a činnostech a které se dají koupit za nízké ceny.

Z čeho se kombinované rukavice vyrábějí?

Kombinované pracovní rukavice se vyrábějí vždy z více materiálů – nejčastější je kombinace kvalitní kůže a textilu, kromě nich jsou ale k dostání i rukavice z méně obvyklých materiálů – např. skleněné vlákno, spandex a nylon. Z kožených materiálů se pro výrobu kombinovaných rukavic obvykle používá hovězí (hovězina, hovězí štípenka), vepřová (vepřová lícovka), ovčí (lícová ovčina) nebo kozí kůže (lícová kozinka).

Výhody kombinovaných rukavic

Předností kombinovaných pracovních rukavic je celá řada – kromě vysoké odolnosti a přijatelné ceny je plusem i jejich široké využití v mnoha profesích. Používají je pracovníci v zemědělství, stavebnictví, průmyslu, strojírenství, kovovýrobě nebo dopravě, běžně je lidé využijí i při domácích pracích, zejména pak na zahradě (např. při štípání dříví, pletí záhonků nebo zastřihávání stromků). Kombinované pracovní rukavice jsou vhodné pro muže, ženy i děti a vyrábějí se ve více velikostech, takže si každý může vybrat vhodný typ.

Podle čeho vybrat vhodné pracovní rukavice?

Při nákupu kombinovaných rukavic je důležité vybírat podle toho, jakou práci s nimi budete vykonávat. Pro práci doma na zahradě nebo běžné domácí opravy mohou stačit i základní modely, naopak pro některé činnosti ve ztíženém prostředí už je nutné vybírat rukavice se speciálními vlastnostmi – např. protiskluzové, výstražné, odolné proti prořezu, tepelně odolné nebo s antivibračními polštářky. Pokud pracujete venku i v chladných částech roku, určitě oceníte i teplé pracovní rukavice odolné vůči chladu

Tipy na kvalitní a odolné kombinované rukavice:

Pracovní rukavice ROBIN – levné, ale kvalitní kombinované rukavice, vyrobené z kombinace odolné kůže a textilu. Dlaň s podšívkou je zhotovena z lícové nábytkové hověziny, hřbet a manžeta jsou z bavlněné tkaniny.

Pracovní rukavice HOBBY – bílo-šedé kombinované rukavice s překrytými prsty a s nápletem na zápěstí. Dlaň je ušita z jemné lícové ovčiny, hřbet je vyroben z bílé bavlněné tkaniny. Rukavice Hobby mají špičkovou kvalitu.

Pracovní rukavice CURLEW WINTER – kvalitní zateplené rukavice vhodné pro práci v chladném zimním období. Vyrobeny jsou z jemné lícové hověziny a polyesterového úpletu, navíc jsou zhotoveny v reflexním provedení. Vybrat si můžete ze dvou barevných kombinací (první je s reflexní oranžovou, druhá s reflexní žlutou). 

Pracovní rukavice CROPPER STRONG – vysoce odolné pletené pracovní rukavice pro práci v náročném prostředí. Pro jejich výrobu bylo použito modifikované skleněné vlákno, spandex a nylon, dlaň a prsty jsou navíc zesíleny hovězí štípenkou. Mezi palcem a ukazováčkem je zdvojená vrstva a špičky prstů jsou překryty. Tyto kombinované pracovní rukavice jsou odolné i vůči prořezu.

Všechny výše uvedené pracovní rukavice si můžete zakoupit nebo objednat u společnosti Tomis CZ, která patří k předním českým dodavatelům kvalitních pracovních oděvů a pomůcek. Veškeré zboží je k dostání v internetovém obchodě na adrese www.tomiscz.cz, navštívit ale můžete i jejich kamennou pobočku v Příbrami.

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   29. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem
Bezpečnost práce by..

Číst více

Pracovní rukavice   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče
Práce svářeče patří mez..

Číst více

Podle materiálu   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice - jak vybrat podle materiálu?

Číst více

Kožené rukavice   |   10. Června 2022   |  RukaviceDoPráce

Kožené pracovní rukavice

Kožené pracovní rukavice se osvědčily a jsou stále velmi žádané pro hrubší práce. Plní n..

Číst více

Pracovní rukavice   |   03. Září 2021   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice

Pracovní rukavice jsou nezbytnou výbavou pro manuální činnosti

Číst více

Pracovní rukavice   |   31. Ledna 2017   |  RukaviceDoPráce

Pár tipů na kvalitní kožené pracovní rukavice

Kdo někdy prováděl hrubší práce rukama, ten jistě ví, že je dobré používat pracovní ruka..

Číst více