I při práci v zimě můžete udržet své ruce v teple

Publikováno

04. Listopadu 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Zima se pomalu ale jistě blíží a venkovní teploty už míří k bodu mrazu. Proto je právě teď ta správná chvíle na pořízení kvalitních a teplých pracovních oděvů, které vás v zimě při práci zahřejí a ochrání zároveň. Velmi důležitý doplněk kvalitního zimního pracovního oděvu jsou rukavice.

Ruce v teple a bezpečí při jakékoliv činnosti

Zimní pracovní rukavice mají využití prakticky ve všech profesích. Mají příjemnou teplou podšívku a neobejdou se bez nich městské a technické služby, silničáři, železničáři, stavební dělníci, zemědělci či lesníci. Využití mají ale prakticky u všech, kteří pracují i v zimě pod širým nebem, jako například pouliční prodejci vánočních stromků. Existuje ale ještě spoustu dalších profesí, kde se lidé bez zimních pracovních rukavic neobejdou. Například prodavači ve stavebninách nebo v jiných prodejnách, kde obvykle nejsou vytápěné skladní haly. Zimní pracovní rukavice „fasují“ také pracovníci spedice a logistiky.

Materiály použité při výrobě zimních pracovních rukavic

Na trhu najdete zimní pracovní rukavice z různých materiálů. V nabídce e-shopů i v kamenných prodejnách můžete objevit například pletené rukavice či zateplené kožené pracovní rukavice. Méně finančně náročnou variantou jsou rukavice kombinované, které jsou vyrobené z kůže v kombinaci s bavlněnou tkaninou. Zimní verze těchto rukavic samozřejmě obsahuje teplou podšívku.

Za kolik zimní pracovní rukavice můžete pořídit?

Zimní jsou samozřejmě k sehnání v různých velikostních i barevných variantách a provedeních. Cena se obvykle pohybuje v rozmezí od 30 Kč do 190 Kč za jeden pár. Pokud ale sháníte nějaké specifické zimní rukavice, jeden pár vás může přijít i na několik stovek korun. Příkladem jsou například rukavice značky OS, za které zaplatíte zhruba 600 Kč.

V druhé části článku vám představíme pár top produktů, které můžete zakoupit na e-shopu WWW.TOMISCZ.CZ nebo v kamenné prodejně, která se nachází ve Středočeském kraji v městě Příbram.

Rukavice BLUETAIL (ČERVA)

Bezešvé pletené zimní rukavice vyrobené z 100% akrylu, polomáčené v přírodním latexu. Pro lepší úchop je dlaň drsněná. Barva modrá-žlutá. Cena 75,- Kč včetně DPH.

Rukavice HERON WINTER (ČERVA)

Celokožené pětiprsté rukavice. Dlaň a prsty vyrobeny z vepřové lícovky, hřbet z vepřové štípenky. Rukavice jsou opatřeny teplou podšívkou. Barva žlutá-bílá. Cena 95,- Kč včetně DPH.

Rukavice PELICAN BLUE WINTER (ČERVA)

Zateplené rukavice šité z jemné lícové kozinky v dlani a modré bavlněné tkaniny na hřbetu. Manžeta na suchý zip. Barva bílá-modrá. Cena 115,- Kč včetně DPH.

Rukavice FLAMINGO (ČERVA)

Rukavice šité z bavlněného úpletu, máčené v PVC, s polyuretanovou vložkou a podšívkou z teplákoviny, v celkové délce 35 cm, velikost 11, barva oranžová. Cena 153,- Kč včetně DPH.

Rukavice CERVINUS (FreeHand)

Komfortní kombinované zimní rukavice z hovězí lícovky a bavlněného kanvasu. Zateplené materiálem Thinsulate 40 g. Barva šedá. Velikost 12. Cena 160,- Kč včetně DPH.

Rukavice OTUS (FreeHand)

Rukavice šité z kvalitní umělé kůže v dlani a na prstech pro ochranu před vlhkostí, z nylonu a Spandexu na hřbetu, s podšívkou z polyesterového microfleecu, zateplením 3M Thinsulate (100 g/m2) a zesílením mezi palcem a ukazováčkem, barva khaki-černá. Cena 266,- Kč včetně DPH.

Pracovní rukavice 1st WIND (OS – Otto Scheuscher)

Šité rukavice z polyesteru/Spandexu® v Hi vis barvě. Dlaň těchto rukavic je povrstvená reliéfním černým PU. Všitá Suprablock podšívka v dlani a na prstech, rozdělená na části kvůli pohodlí. Podšívka mix z bambusového vlákna a mikropolyesteru. Reflexní prvky a potisk na hřbetu rukavice. Vrchní strana palce z froté materiálu vhodného pro odstraňování potu. Neoprenová manžeta na suchý zip. Plastový háček s označením velikosti. Cena 519,- Kč včetně DPH.

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

redakce webu

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   29. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem
Bezpečnost práce by..

Číst více

Pracovní rukavice   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče
Práce svářeče patří mez..

Číst více

Podle materiálu   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice - jak vybrat podle materiálu?

Číst více

Kožené rukavice   |   10. Června 2022   |  RukaviceDoPráce

Kožené pracovní rukavice

Kožené pracovní rukavice se osvědčily a jsou stále velmi žádané pro hrubší práce. Plní n..

Číst více

Pracovní rukavice   |   03. Září 2021   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice

Pracovní rukavice jsou nezbytnou výbavou pro manuální činnosti

Číst více

Pracovní rukavice   |   28. Února 2017   |  RukaviceDoPráce

Kombinované pracovní rukavice – jaké mají výhody a které si vybrat?

Mezi důležité pracovní pomůcky, bez nichž se neobejdete v celé řadě povolání, patří prac..

Číst více