Řeznické drátěné rukavice

Publikováno

30. Října 2015

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Tak jako řidiči z povolání musí nosit reflexní vestu a zdravotní sestra u rentgenu ochranný plášť, vyžaduje většina ostatních povolání nošení pracovních rukavic. Rukavice jsou z pochopitelných důvodů pro velké množství zaměstnání povinnou výbavou. A není se čemu divit. Vždyť převážnou část pracovních úkonů provádíme právě rukama.

Dalším důvodem pro nošení pracovních rukavic jsou však hlavně pracovní úrazy, které jsou častějším a běžnějším problémem. Jak jsme již řekli, vždyť právě rukama vykonáváme většinu pracovních úkonů, a nejen proto jsou naše ruce jednou z nejrizikovějších partií lidského těla. Aby se předešlo úrazu, vyžaduje množství povolání při nebezpečnějších úkonech, aby byla oblast ruky dostatečně chráněná. Tuto dostatečnou ochranu pak představují pracovní rukavice, jejichž nošení je jednou ze základních zásad při prevenci před pracovními úrazy.

Řezníci pozor!

Například řezníci by si při své práci měli dát obzvlášť pozor, neboť pravidelně používají ostré nástroje. Drátěné pracovní rukavice by tedy měly být jejich povinnou výbavou, na kterou by neměli v žádném případě zapomínat. Řezničina představuje pro ruce jednu z nejrizikovějších činností, při níž by mělo být nošení neprořezných drátěných rukavic naprostou samozřejmostí. Porcování masa totiž není žádná hračka. Kombinace porcování a ostrých nožů pak vytváří nebezpečnou kombinaci, při níž může sjet ostrý nástroj po kosti a způsobit tak nepříjemný a hlavně těžký zdravotní úraz horních končetin.

Jak by měly vypadat drátěné pracovní rukavice pro řezníka?

Řezníci by proto měli nosit drátěné pracovní rukavice. Ty jsou zcela uzpůsobeny pro jejich naprosté bezpečí a pohodlí. Díky nim se řezníci cítí neomezeně, mohou volně pohybovat zápěstím i prsty a mohou tak svoji práci vykonávat kvalitně. K tomu je potřeba vybírat rukavice z ocelových kroužků, jež jsou spolehlivou ochranou vašich rukou před bodnými či řeznými ranami. Tyto rukavice však nepomáhají pouze řezníkům. Nápomocny totiž mohou být v mnoha dalších profesích, jako jsou obsluhy strojů a mnoho dalších.

Rukavice, které neomezují, aneb práce se stahovacím návlekem

Stejně tak jako je při práci důležitá bezpečnost, je při ní důležité i pohodlí. A pravdou je, že řeznické drátěné rukavice jako takové nemusí být úplně nejpohodlnější. Pohodlí se dá však jednoduše zajistit. Stačí si pod drátěnou rukavici navléct klasickou textilní rukavici a přes povrch drátěné pracovní rukavice pak přetáhnout plastový stahovací návlek.

Mnoho lidí pak má u drátěných rukavic problém se sklouzáváním. Pokud patříte mezi ně, pak vybírejte rukavice s gumovým páskem na zapnutí okolo zápěstí nebo s přezkou, jež rukavici uchytí na ruce. Díky přezce pak rukavice při práci nesklouzává a navíc se přizpůsobí velikosti ruky. Drátěné pracovní rukavice s přezkou nejsou jen ochrannou pomůckou, ale navíc se díky přezce stávají i pohodlným nástrojem při práci.

Nabídka je pestrá. Hledejte tu největší ochranu!

Dnešní trh nabízí při výběru drátěných pracovních rukavic velké množství modifikací, druhů a typů. Každá z těchto modifikací pak brání vaši ruku jiným způsobem. Některé chrání pouze samotnou ruku, jiné pak ruku i zápěstí a nejideálnější ochranu představují rukavice chránící nejen ruku a zápěstí, ale i předloktí.

Při výběru pracovních rukavic je třeba si uvědomit, že ruce představují pro většinu z nás způsob obživy, neobejdeme se bez nich ani v běžném životě a v neposlední řadě představují velmi zranitelnou část lidského těla. Nejen proto bychom neměli jejich nošení při práci podceňovat.

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   29. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem

Antistatické rukavice - ochrana před elektrostatickým výbojem
Bezpečnost práce by..

Číst více

Pracovní rukavice   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče

Svářečské rukavice jsou nezbytnou výbavou každého svářeče
Práce svářeče patří mez..

Číst více

Podle materiálu   |   05. Ledna 2024   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice - jak vybrat podle materiálu?

Číst více

Kožené rukavice   |   10. Června 2022   |  RukaviceDoPráce

Kožené pracovní rukavice

Kožené pracovní rukavice se osvědčily a jsou stále velmi žádané pro hrubší práce. Plní n..

Číst více

Pracovní rukavice   |   03. Září 2021   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice

Pracovní rukavice jsou nezbytnou výbavou pro manuální činnosti

Číst více

Pracovní rukavice   |   28. Února 2017   |  RukaviceDoPráce

Kombinované pracovní rukavice – jaké mají výhody a které si vybrat?

Mezi důležité pracovní pomůcky, bez nichž se neobejdete v celé řadě povolání, patří prac..

Číst více