Dokonalá ochrana - pracovní rukavice ARDON®

Publikováno

28. Července 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Aby byli zaměstnanci při své práci v bezpečí, a zejména pokud se jedná o těžkou a často nebezpečnou manuální práci, je důležité zajistit jim dostatečné ochranné vybavení, které bude i pohodlné a moderní.

Optimální řešení mohou přinést výrobky profesionální značky ARDON®, které jsou kvalitní a zároveň funkční. Od této značky můžete zakoupit celou řadu výrobků (ochranné brýle, sluchátka, přilby, rukavice, respirátory, oděvy a obuv).

Při výrobě produktů společnosti ARDON® se nezapomíná na zákonné předpisy v oblasti ochrany zdraví při práci a zároveň se hledí i na pohodlí uživatele a zdravotní nezávadnost výrobků. Značka ARDON® se snaží své produkty vyrábět s maximální ohleduplností ke zdraví uživatele a všechny produkty jsou vyráběné ekologicky. Ergonomická konstrukce snižuje pocit únavy a je ohleduplná k životnímu prostředí. K výrobě se používají materiály, které běžně potkáte i v civilním životě (softshell, sympatex, netkané textilie taibrelle, COOLMAX a další).  

Společnost ARDON SAFETY s.r.o. je členem koncernu HOLOUBEK. Jedná se tedy o českou společnost,jejíž produkty můžete zakoupit skrze obchodní zástupce. Jednou takovou je i společnost TOMIS CZ, jejíž nabídku naleznete v e-shopu na stránkách www.tomiscz.cz.

V dnešním článku se zaměříme především na pracovní rukavice ARDON.

V nabídce jsou nyní tyto skupiny rukavic:

·        Máčené

·        Protiřezné

·        Kožené

·        Textilní

·        Jednorázové

·        Svářecí a tepelně odolné

·        Chemické

·        Dielektrické a speciální

Některé druhy si představíme blíže:

Pracovní rukavice ARDON® MAXIFOAM

Jedná se o pracovní rukavice polomáčené v nitrilové pěně. Ergonomický úplet z šedého nylonu. Dlaň je povrstvená nitrilovou pěnou, není zde silikon. Povrch rukavice odvádí olej a úchop je tak mnohem bezpečnější. Svrchní materiál je velmi lehký a ruka v rukavici je přizpůsobivá a obratná. Minimální prostupnost omezuje dráždění pokožky a zvyšuje uživatelský komfort. Tloušťka v dlani 1 mm, norma EN 388 3121. Použitý materiál: úplet a nylon, máčení: nitrilová pěna. Stojí 82 Kč.

Pracovní rukavice ARDON® MAXIFLEX ENDURANCE

Rukavice polomáčené s nopy. Jsou z ergonomického směsového úpletu, který obsahuje lycru. Dlaň je máčená v černé nitrilové pěně a jsou na ní nopkové výstupky, které tlumí náraz a zvyšují odolnost proti oděru a bezpečnost úchopu. Mají dobré protiskluzové vlastnosti. Jsou odvozené od MaxiFlex Ultimate. Tlouštka dlaně je 1 mm, norma EN 388 4131. Materiál: úplet a nylon, máčení: nitrilová pěna. Cena 125 Kč.

Pracovní rukavice ARDON® MAXITHERM

Pracovní rukavice máčené z ¾. Použitý materiál je akrylový úplet, dlaň je máčená v přírodním latexu. Poskytují termální ochranu od -30 °C do 250 °C. Jedná se o odolný a přizpůsobivý materiál z přírodního latexu na bezešvé podšívce. Komfortní a měkký broušený podšívkový materiál zajišťuje teplo i v chladném prostředí. Úchop je protiskluzový se zdokonalenou funkčností ve vlhkém prostředí. Rukavice mají anatomické tvarování, které potlačuje únavu ruky, je použita technologie celoplošného nánosu, díky které jsou více prodyšné a ruce se méně potí. Tloušťka dlaně 2,4 mm, norma EN 388 1241, EN 511, EN 407. Materiál: úplet a akryl/polyester, máčení: latex. Cena 172 Kč.

Pracovní rukavice ARDON® MAXICHEM

Celomáčené pracovní rukavice s manžetou. Úplet je nylonový s příměsí lycry celomáčený v nitrilu. Dlaň má na sobě vrstvu nitrilové micropěny, odolné proti chemikáliím a olejům. Manžeta je dlouhá 30 cm, tloušťka dlaně 1,3 mm. Norma EN 388 4121, EN 374-3, EN 374-2. Materiál: úplet a nylon/lycra, máčení: nitril, nitrilová pěna. Cena 193 Kč.

Pracovní rukavice ARDON® MAXICUT OIL

Pracovní rukavice máčené, kůže má na dlani speciální tkaninu, která je odolná proti prořezu (stupeň 5). Obsahují lycru, dlaň je máčená v nitrilu s protiskluzovou úpravou. Odolávají olejům a proříznutí. Kombinují ochranu proti prořezu spolu s možností úchopu naolejovaných součástí. Tloušťka dlaně 2,5 mm, norma EN 388 4543, EN 407. Materiál: úplet a protiřezné vlákno/lycra/polyester, máčení: nitril, nitrilová pěna. Cena 669 Kč.

Všechny uvedené produkty je možné zakoupit na www.tomiscz.cz

Sdílet:

Autor

RukaviceDoPráce

redakce webu

Oblíbené články

Kategorie

Pracovní rukavice16
Podle materiálu1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky a tipy o ochraně rukou.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní rukavice   |   03. Září 2021   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice

Pracovní rukavice jsou nezbytnou výbavou pro manuální činnosti

Číst více

Ostatní   |   09. Července 2021   |  RukaviceDoPráce

Ochranné rukavice

Ochranné rukavice jsou vyráběny s ohledem na specifika činnosti, pro kterou jsou určeny...

Číst více

Pracovní rukavice   |   04. Listopadu 2016   |  RukaviceDoPráce

I při práci v zimě můžete udržet své ruce v teple

Zima se pomalu ale jistě blíží a venkovní teploty už míří k bodu mrazu. Proto je právě t..

Číst více

Pracovní rukavice   |   30. Září 2016   |  RukaviceDoPráce

Kvalitní pracovní rukavice využijete v každé profesi - vyzkoušejte značku Dipped Gloves (Tachov)

Kdykoliv pracujete v práci rukama, měli byste volit jejich vhodnou ochranu. Pracovní ruk..

Číst více

Ostatní   |   29. Února 2016   |  RukaviceDoPráce

Dokonale chráněné ruce díky pracovním rukavicím OS

Pracovní rukavice OS, ale i jiné pomůcky, jsou vyráběné pouze specialisty, kteří jsou ve..

Číst více

Pracovní rukavice   |   11. Listopadu 2013   |  RukaviceDoPráce

Pracovní rukavice jsou v zimě nepostradatelné

O tom, že v zimě jsou pracovní rukavice, ideálně v zimní variantě, nepostradatelnou prac..

Číst více